Catalunya sancionarà de forma automàtica als vehicles sense ITV

El Servei Català de Trànsit s’aprofitarà de la xarxa de càmeres de les carreteres per detectar els cotxes que no tinguin la ITV al dia i els multarà automàticament.camaras-carretera_cataluña

Joan Josep Isern, director del Servei Català de Trànsit (SCT) va comparèixer ahir en roda de premsa a Barcelona. Isern, va començar explicant les dades d’accidentalitat mortal de l’estiu, època en la qual s’han produït 35 víctimes mortals a les carreteres catalanes, amb un repunt en les autovies (12 morts aquest estiu per set el passat). No obstant això, això no va ser el més sorprenent del seu discurs, ni molt menys.

L’SCT ha pres la determinació de multar els conductors que no tinguin la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) al dia i, com a primer avís, aquest mes de setembre i l’octubre s’enviarà un avís escrit als mateixos, amb la recomanació de solucionar aquesta situació. De no prendre el camí ‘recomanat’, a finals d’octubre, es començaran a captar imatges de vehicles a través dels lectors de matrícules que estan instal · lats a les carreteres catalanes, que donaran informació sobre si s’ha passat o no la ITV.

L’objectiu, explica Isern, és evitar que el deficient estat tècnic dels vehicles sigui un factor més per a un possible accident de trànsit. “Entenc que la crisi afecta al manteniment dels vehicles però això comporta perill” va declarar, i va afegir també que pren aquesta mesura per “por que la sinistralitat s’incrementi”.

L’import de la possible sanció resultant d’aquests nous controls no se sap de moment tot i que el director de l’SCT ha precisat que no serà igual per a un conductor que no ha passat el control tècnic que per a un altre que ha anat i ha resultat negatiu i, tot i això, segueix circulant

Arxivat a Esdeveniments.

Deixar un comentari

Has d'estar registrat per enviar un comentari.